
Zoete aardappel curry bowl
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks zoete aardappelen
500 gram sperziebonen
4 eetlepels yoghurt
300 gram zilvervliesrijst
95 gram groene currypasta
300 gram boerenkool
2 teentjes knoflook
2 stengels lente-uitjes
50 gram cashewnoten (ongezouten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en snijd de zoete aardappelen in grove stukken. Pel en pers de knoflook, hak de cashewnoten grof en snijd de lente-ui in dunne ringen.
3. Meng 200 ml heet water met de currypasta tot een marinade. Verdeel de zoete aardappelen over een ovenschaal en schenk hier de marinade overheen. Bak in de oven in 30 minuten gaar.
4. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de sperziebonen en de boerenkool toe en roerbak 4 minuten.
6. Verdeel de rijst, de boerenkool met sperziebonen en de zoete aardappel over de kommen. Serveer met een eetlepel yoghurt en garneer met de lente-ui en de cashewnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2310 Kj
Calorieën
550 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
95 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie