
Witte asperges met erwtjes en knapperige bacon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
1050 gram witte asperges
450 gram tuinerwten
100 gram bacon
4 stuks eieren
500 gram krieltjes
2 eetlepels mayonaise
10 gram platte peterselie
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de rode ui. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Hak de peterselie fijn.
3. Leg de asperges in een pan met water zodat ze net onder staan. Breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes doorkoken en giet af.
4. Verdeel de plakken bacon over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 minuten knapperig. Laat iets afkoelen en breek in kleine stukjes.
5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 15 minuten, voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe en giet af. Breng opnieuw de pan met water aan de kook, kook de eieren 6,5 minuten, laat schrikken, pel en prak fijn met een vork.
6. Meng de tuinerwten met het ei, de bacon, de rode ui, de peterselie en de mayonaise tot een frisse salade.
7. Verdeel de asperges over de borden, verdeel de salade eroverheen en serveer met de krieltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2205 Kj
Calorieën
525 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
25 gram