
Witte asperges met burrata
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 el bruine amandelen
1 teen knoflook
25 g Parmezaanse kaas
6 el olijfolie extra vierge
2 bakjes verse basilicum
1 kg witte asperges
450 g tuinerwten (diepvries)
2 el crème fraîche
2 bollen burrata (à 150 g, Galbani)
Benodigdheden: keukenmachine, dun- of aspergeschiller, staafmixer
Bereidingswijze
1 Maal de helft van de amandelen samen met de knoflook in de keukenmachine grof. Voeg de kaas toe en maal kort mee. Doe de olijfolie en basilicum erbij en maal tot een grove pesto. Voeg wat water toe als het te dik is, het moet vloeibaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
2 Schil de asperges en snijd de stugge onderkanten eraf. Kook de asperges in ca. 10 min. in ruim water beetgaar. Laat uitlekken. Breng een tweede pan met water aan de kook, voeg de bevroren erwten toe en kook ze in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud water.
3 Voeg 2 eetlepels pesto en de crème fraîche toe aan de erwten en pureer met de staafmixer tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Hak de rest van de amandelen fijn.
4 Verdeel de erwtenpuree over 4 borden of een schaal en leg de asperges erop. Snijd evt. de bollen burrata voorzichtig open en leg ze op de schaal of op elk bord een halve. Drizzle de pesto erover, bestrooi met de amandelen en versgemalen peper. Lekker met tagliatelle.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
611 kcal
Vetten
47 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
2 gram