
Varkenshaas met champignons en asperges
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
400 g witte champignons
200 g groene aspergetips
250 g zilvervliesrijst
400 g varkenshaas (Beter Leven 1 ster)
15 g roomboter (biologisch)
1 teen knoflook, fijngehakt
10 g verse peterselie (plantje, biologisch), grof gesneden
Bereidingswijze
Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de hele champignons op middelhoog vuur 15 min. Schud regelmatig om. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de aspergetips 1 min. Laat uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij ondertussen de varkenshaas in plakken van 3-4 cm. Je kunt ze een beetje platdrukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 3 min. Keer de stukjes halverwege. Draai het vuur laag en voeg de boter en de knoflook toe. Laat het vlees in nog 4 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Neem het vlees uit de pan en verdeel over de borden. Schep de champignons en aspergetips door het bakvet en bestrooi met de peterselie. Schep dit naast het vlees en de zilvervliesrijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
31 gram