
Traybake met zalm, ovengroenten en dillepesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak ovengroenten met kriel (à 600 g)
1 pot PLUS Groene olijven zonder pit (220 g), uitgelekt
6 el PLUS Olijfolie extra vierge
2 schalen PLUS Zalmfilet met huid (à 250 g)
1 bakje dille (15 g)
1 teen knoflook
2 tl PLUS Pijnboompitten
15 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de ovengroenten met kriel en de olijven over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Rooster de groenten 10 min. Leg de zalmfilets tussen de groenten, Besprenkel de vis met 2 el olijfolie en rooster samen in nog 15-20 min. gaar.
Pureer intussen met de staafmixer de dille met de knoflook, pijnboompitten en de resterende 4 el olijfolie. Meng de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Haal de traybake uit de oven en bestrijk met de dillepesto.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
508 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
21 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
1.20 gram