
Tempura van asperges met basilicummayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 bakje basilicum (20 g)
8 el mayonaise
2 el citroensap
12 witte asperges
12 groene asperges
3 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
300 g bloem + paar lepels bloem
EXTRA staafmixer, frituurpan
Bereidingswijze
Snij de helft van de basilicum fijn en doe in een hoge kom. Voeg de mayonaise en het citroensap toe. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Schil de witte asperges. Spoel de groene af en dep droog. Snij van de witte en de groene asperges de houtachtige onderkant eraf: ± 2 cm.
Leg de witte asperges in een pan met koud water. Breng tegen het kookpunt aan. Zet het vuur uit. Laat garen tot ze iets minder dan beetgaar zijn (5-10 min.). De groene asperges hoef je niet voor te garen. Schep de asperges uit de pan en dep droog.
Klop de eieren met de bloem en 300 ml koud water tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Beslag te dik? Voeg eventueel een beetje water toe.
Verwarm de frituurpan voor (180 °C). Haal de asperges eerst een voor een licht door bloem, daarna door het beslag. Frituur ze in enkele minuten goudgeel. Garneer met de rest van de basilicum en serveer met de basilicummayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
10 gram