
Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
1 kg witte asperges
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
500 g verse tagliatelle
100 g hazel noten (bak, gepeld)
250 g mascarpone
½ bakje gehakte bladpeterselie (à 20 g)
geraspte schil van 1 citroen (biologisch)
150 g geraspte Parmezaanse kaas
EXTRA schuimspaan
Bereidingswijze
Schil de asperges. Snij de hout achtige onderkant eraf: ± 2 cm. Snij de asperges in stukken van 4 cm. Kook ze in 8-10 min. beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook voor de pasta. Snij de knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en laat de knoflook in ± 1 min. zacht worden. De knoflook mag niet bruin worden. Zet even weg.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken, vang wat van het kookvocht op.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep om de minuut goed door en hou ze goed in de gaten. Als ze na 5-10 min. bruin zijn en een notengeur verspreiden, mogen ze van het vuur.
Schep de asperges en knoflook door de pasta. Doe de mascarpone erbij. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe en schep om tot de mascarpone is opgenomen. Bestrooi de pasta met peterselie, geraspte citroenschil en geroosterde hazelnoten. Serveer met de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
975 kcal
Vetten
59 gram
Koolhydraten
71 gram
Eiwitten
34 gram