
Speltbroodje zalm met gepocheerd ei, groene asperges en guacamole
Brunch
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
4 pistolets PLUS Moment Rustiek spelt
200 g gerookte Noorse Zalm
175 g Lazy Lizard Verse guacamole classic
100 g groene asperges
100 g verse spinazie
4 eieren
2 el witte wijnazijn
20 g tuinkers
Zout en peper
Bereidingswijze
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de houtige onderkant van de groene asperges. Blancheer de groene asperges. Breng een pan water aan de kook, voeg wat zout en de azijn toe.
Breek een ei boven een klein kopje. Zet het vuur zacht, maak met een lepel een kolkje in de pan kokend water. Laat het eitje voorzichtig in het kolkje glijden. Laat 3 minuten garen. Schep het gepocheerde ei met een spatel uit de pan. Herhaal met de andere drie eieren.
Besmeer de pistolets met guacamole, verdeel de groene asperges, spinazie en de gerookte Noorse zalm over de broodjes. Beleg elk broodje met een gepocheerd ei. Garneer met tuinkers. Breng op smaak met zout en peper.