
Spaghetti met groene asperges in tomatensaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
320 gram volkoren spaghetti (pasta)
2 stuks preien
2 stuks rode uien
1 teentje knoflook
400 gram groene asperges
690 gram pastasaus tomaat
50 gram walnoten
40 gram rucola
Bereidingswijze
1. Bereid de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de prei in ringetjes. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Snijd de uiteindes van de asperges af.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hierna de asperges en prei toe en bak 5 minuten. Voeg tot slot de pastasaus en spaghetti toe en meng alles door elkaar.
4. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de walnoten en rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2288 Kj
Calorieën
545 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie