
Spaghetti met asperges en erwtjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram aspergetips
1 stuk ui
1 teentje knoflook
300 gram tuinerwten (diepvries)
75 gram parmezaanse kaas
400 gram volkoren spaghetti (pasta)
2 eetlepels olijfolie
100 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de aspergetips. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Spoel de tuinerwtjes af onder de kraan. Rasp de Parmezaanse kaas.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de wijn en slagroom toe en verwarm 5 minuten. Voeg 2/3 van de Parmezaanse kaas, de spaghetti, de asperges en de tuinerwtjes toe. Verwarm het geheel nog 5 - 10 minuten.
4. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de overige Parmezaanse kaas.
Tip: Serveer met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2792 Kj
Calorieën
665 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie