
Salade met gegrilde asperge, mozzarella, frambozen en ciabattacroutons
Diner
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 schaaltje groene aspergetips (100 g)
6 el olijfolie extra vierge
1 ciabattina (afbak)
1 teen knoflook
1 el witte wijnazijn
1 tl gembersiroop (Royal mail)
125 g frambozen
1 zak jonge bladslamelange (100 g)
2 bollen mozzarella (à 125 g)
Keukenmateriaal: grillpan
Bereidingswijze
Verhit de grillpan. Schep de aspergetips in een diep bord om met 1 el olijfolie. Gril ze in de hete grillpan in 3 min. beetgaar. Schep ze op een bord.
Scheur het ciabattabroodje in stukjes van 1 cm en doe in een kom. Rasp of pers de knoflook erboven en schep om met 2 el olijfolie. Gril de ciabattastukjes in de grillpan in 3-4 min. goudbruin en krokant. Schud ze op een bord en bestrooi met zout naar smaak.
Klop een vinaigrette van de resterende 3 el olijfolie, de witte wijnazijn en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de frambozen erdoor; ze mogen iets kneuzen zodat het sap vrijkomt.
Strooi de bladslamelange op 4 borden. Halveer de mozzarella. Verdeel de aspergetips met de mozzarella over de salades. Schep er de frambozenvinaigrette over en bestrooi met de ciabattacroutons.
Variatietip
Liever met vlees? Bak 4 plakjes parmaham krokant en verkruimel. Strooi de krokante ham met de ciabattacroutons op de salades.
Meer recepten in de categorie