

Rode curry met zalm en peultjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Witte rijst
250 gram Peultjes
2 eetlepel Zonnebloemolie
2 stuks Wilde zalmfilet
1 theelepel Komijn
1 theelepel Paprikapoeder
1 stuk Paksoi
70 gram Rode curry
400 ml Kokosmelk
2 eetlepel Sojasaus
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Maak de peultjes schoon en blancheer deze 3 minuten.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder en peper en zout. Bak aan beide kanten aan tot je de gewenste gaarheid hebt. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Maak de paksoi schoon en snijd in reepjes. Voeg de witte delen van de paksoi toe aan de pan en bak 3 minuten. Voeg de currypasta toe en meng door. Voeg de kokosmelk, sojasaus, de groene delen van de paksoi en de peultjes toe en meng door. Leg de zalm nu ook in de pan en laat op laag vuur pruttelen totdat de zalm weer heet is.
4. Serveer met de rijst en optioneel wat verse koriander.
Meer recepten in de categorie