
Rode curry met asperges en kip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram kipfiletblokjes
4 eetlepels rode currypasta
220 gram rijstnoedels
200 gram groene asperges
450 gram tuinerwten
200 ml kokosmelk
1 stuk rode ui
250 gram champignons
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de uiteindes van de asperges. Snijd de champignons in partjes en hak de koriander grof.
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de rode ui. Voeg de kipstukjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de asperges en de champignons toe en roerbak 6 minuten. Voeg dan de currypasta, de kokosmelk en de tuinerwten toe, roer goed door en laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
3. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verdeel de rijstnoedels over de borden, serveer de rode curry erbovenop en garneer met koriander.
Tip: Extra lekker met grofgehakte pinda's en een rood pepertje!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2312 Kj
Calorieën
551 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
29 gram