
Pasta penne met asperges en zalm
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kg groene asperges
200 gram gerookte zalmfilets
300 gram penne (pasta)
1 teentje knoflook
1 stuk ui
10 gram dille
1 stuk citroen
250 ml slagroom
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteinden van de groene asperges en snijd vervolgens in 3 delen. Snijd de gerookte zalm in snippers. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Hak de dille fijn (houd een paar takjes achter voor decoratie). Rasp de schil van de citroen.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de groene asperges 3 - 4 minuten.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de slagroom, de dille en de citroenrasp toe en verwarm.
5. Voeg de asperges, de penne en de zalm toe aan de saus en meng alles door elkaar.
6. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de resterende dille.
Tip: Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2659 Kj
Calorieën
633 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
27 gram