
Pangasiuspakketjes met witte asperges en gekookte aardappels
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
56.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
1 stuk Citroen
1 kilo Asperges
4 stuks Pangasiusfilet
2 eetlepel Extra vierge olijfolie
100 ml Sauvignon
1 kilo Vastkokende aardappels
125 gram Groene pesto
4 vellen Bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Rasp de schil van de citroen en leg de rasp apart. Snijd de citroen in plakjes.
2. Schil de witte asperges en snijd 2 centimeter van de uiteindes af. Halveer dikke asperges in de lengte en snijd ze allemaal in schuine stukken van ongeveer 5 centimeter lang.
3. Leg het bakpapier op het aanrecht en verdeel de ui en knoflook over de vier vellen. Leg hierop de pangasiusfilets en stukjes asperges. Breng op smaak met peper en zout, en besprenkel met olijfolie. Verdeel de citroenplakjes over de pangasiusfilets en besprenkel met de witte wijn. Maak dichte pakketjes van het bakpapier en gaar de vis ca 15 minuten in de oven.
4. Schil ondertussen de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook in 10-15 minuten gaar. Meng de verse pesto met de citroenrasp. Serveer de vispakketjes met de aardappels en garneer met de citroenpesto.
Meer recepten in de categorie