

Noodlesalade met Oosterse burger
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Chilipeper
1 Teen Knoflook
1 theelepel Gember
4 eetlepel Vissaus
1 eetlepel Suiker
1 stuk Limoenen
1 stuk Noodles
1 stuk Komkommer
1 stuk Rode uien
100 gram Pinda
2 eetlepel Zonnebloemolie
4 stuks Oosterse burger
5 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de peper in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Meng met de gember, vissaus, suiker, de sap van 1 limoen en 3 el water tot een dressing.
2. Kook intussen de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd dan dunne plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de pinda’s grof.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de Oosterse burgers aan beide kanten aan tot deze gaar zijn.
4. Meng de gekookte noodles met de komkommer, rode ui en dressing. Verdeel over de borden en garneer met de pinda’s en verse koriander. Serveer de Oosterse burger erbij.
Meer recepten in de categorie