
Maaltijdsalade met asperges, tuinbonen en geitenkaas
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 doos fijne tuinbonen (450 g, diepvries)
200 g groene aspergetips (PLUS Moment)
1 zak veldsla (75 g)
½ zak babyspinazie (à 100 g)
4 gourmet mini geitenkaasjes met spek
4 el olijfolie extra vierge 1 el rode wijnazijn 1 el grove mosterd 1 tl honing 1 kuipje versiermix Italiaanse mix (35 g)
Bereidingswijze
Kook de bevroren tuinbonen ca. 4 min. in kokend water. Giet ze af en verwijder met behulp van een scherp mesje het schilletje.
Verwijder de harde onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Kook ze 2 min. in kokend water. Giet af en spoel koud. Verdeel de veldsla met de spinazie, tuinbonen en asperges over een schaal.
Klop een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met de dressing.
Verhit een koekenpan en bak de geitenkaasjes in ca. 4 min. krokant van buiten en zacht van binnen. Keer halverwege. Leg ze op de salade en bestrooi met de versiermix.
Variatietip!
Liever vegetarisch? Bestrooi de salade met versiermix geitenkaasparels (bakje 55 g).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
11 gram