

Lentesoep met doperwten, asperges en krieltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
15.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele uien
1 stuk Prei
10 takjes Dille
500 gram Krieltjes
1 stuk Citroen
1500 ml Groentebouillon
500 gram Witte asperges
250 gram Tuinerwten
Bereidingswijze
1. Snijd de ui in ringen. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Halveer in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Was in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd de steeltjes van de dille en hak de steeltjes fijn. Bewaar de blaadjes voor later.
2. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, prei en dillesteeltjes. Breng op smaak met citroensap, peper en zout, en fruit 5-10 minuten tot de ui zacht wordt. Halveer ondertussen de krieltjes.
3. Voeg de krieltjes en bouillon toe aan het preimengsel. Kook gedurende 10 minuten, tot de krieltjes zachter worden. Schil ondertussen de witte asperges, verwijder de houtige uiteindes en snijd de asperges in stukken van ongeveer 5 cm lang. Halveer eventueel dikkere exemplaren in de lengte.
4. Plet de krieltjes met een pureestamper of vork voorzichtig, zodat ze een klein beetje uit elkaar vallen. Voeg de asperges toe en gaar 5 minuten. Voeg nu ook de doperwten toe en gaar nog 5 minuten. Hak de dilleblaadjes fijn.
5. Schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met citroenrasp en dille. Ook lekker met een beetje zure room of crème fraîche.
Meer recepten in de categorie