
Lentepasta met witte asperges, zalm en peterselie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
59.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Witte asperges
200 gram Aspergetips
400 gram Tagliatelle
3 eetlepel Olijfolie
4 stuks Zalmfilet op de huid
1 stuk Ui
4 eetlepel Peterselie
125 ml Slagroom
200 gram Crème fraîche
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Schil de witte asperges en snijd de houtige uiteindes eraf. Kook de witte asperges 10 minuten, voeg de aspergetips toe en kook nog 5 minuten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilet 7 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de resterende olijfolie in een sauspannetje. Verwijder de schil van de ui en snipper fijn. Bak de ui glazig in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4. Haal ondertussen de peterselieblaadjes van de steeltjes en hak fijn. Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Roer kort en voeg vervolgens de crème fraîche, twee eetlepels kookvocht van de pasta, de peterselie en citroenrasp toe.
5. Giet de pasta en asperges af. Snijd de witte asperges eventueel in stukken. Meng de citroen-roomsaus door de tagliatelle samen met de witte asperges en aspergetips. Serveer met de zalm.
Meer recepten in de categorie