
Geroosterde asperges met paddenstoelen, tijm en walnoten
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 kilo witte asperges
1/2 tuinkruiden bouillonblokjes
250 gram kastanjechampignons 5 takjes tijm
1 eetlepel walnootolie
2 theelepels mosterd
1 theelepel honing
2 theelepels appelazijn
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng 250 millimeter water aan de kook.
Los het bouillonblokje op in het water.
Schil de asperges en snijd 1 a 2 centimeter van de kontjes.
Leg de asperges in een ruime ovenschaal of op een bakplaat met omhoog staand randje.
Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar allemaal naast elkaar.
Overgiet met de bouillon en gaar ongeveer 10-20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de asperges.
Maak ondertussen de champignons schoon, snijd in kwarten en bak op hoog vuur in olijfolie.
Voeg de takjes tijm toe, breng op smaak met peper.
Bak 5 tot 7 minuten, totdat de champignons mooi bruin zijn, maar nog wel een bite hebben.
Meng de resterende ingrediënten behalve de walnoten en peterselie.
Serveer de asperges met de dressing, champignons, peterselie en walnoten.
Meer recepten in de categorie