

Gepofte aardappelsalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
4.13 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Aardappels
2 eetlepel Olijfolie
2 stuks Rode uien
4 stuks Eieren
3 eetlepel Mayonaise
3 eetlepel Griekse stijl
1 Snufje Knoflookpoeder
15 gram Bieslook
100 gram Breedliggers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden of steek de bbq aan. Smeer de aardappels in met de olie en prik er met een vorm rondom gaatjes in. Wikkel in aluminiumfolie en bak af in de oven of de bbq tot de aardappels zacht zijn. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte van de aardappels, maar houd rekening met ongeveer 30 minuten. Laat een beetje afkoelen.
2. Kook intussen de eieren tot deze hard zijn en snijd in blokjes., snipper de ui, snijd de augurk in blokjes en snijd de bieslook in dunne ringen.
3. Snijd de aardappels in grove stukken en meng met de mayonaise, de yoghurt en knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de eieren, uien, augurk en bijna alle bieslook toe en meng door.
4. Serveer de aardappelsalade met de resterende bieslook als garnering.
Meer recepten in de categorie