
Flammkuchen met gegrilde asperges en gorgonzola
2 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
1 rol flammkuchen deeg (Jan, 240 g)
½ bakje mascarpone (à 250 g)
1 bakje tomatentapenade (125 g)
2 bakjes gegrilde groente tapas groene asperge (à 100 g)
80 g gorgonzola
100 g zoete trostomaatjes
75 g rucola
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk met de mascarpone en tapenade. Verdeel de asperges erover en verkruimel de gorgonzola erboven. Bestrooi met peper en zout naar smaak en bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Halveer de tomaatjes, verdeel ze met de rucola erover en serveer direct.
Variatietip!
Vervang voor kinderen de gorgonzola door een bol, in plakken gesneden mozzarella.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
16 gram