
Fish and chips met aspergesalade
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
500 gram pangasiusfilets
700 gram frietjes
1 zakje viskruid
800 gram witte asperges
4 stuks eieren
2 eetlepels yoghurt-mayonaise
2 eetlepels kwark
1 stuk rode ui
1 bosje krulpeterselie
100 gram cornflakes
3 eetlepels bloem
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 180 graden.
2. Schil de asperges net onder de kop in een rechte lijn naar beneden en snijd 3 cm van de harde onderkant.
3. Leg de asperges in een ruime pan en voeg voldoende koud water toe tot de asperges volledig onderstaan. Breng het water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit en gaar de asperges met de deksel op de pan nog 10-15 minuten afhankelijk van de dikte.
4. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook en kook 3 eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water, pel en prak ze fijn met een vork.
4. Plet de cornflakes, breek een ei in een kom en kluts deze los. Meng de bloem met de viskruiden. Dep ondertussen de pangasiusfilets droog met een vel keukenpapier en snijd deze in gelijke stukken. Wentel de stukken vis door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en tot slot door de cornflakes. Herhaal deze stap voor een extra knapperig resultaat.
5. Plaats vervolgens de frietjes en de vis circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
6. Snijd ondertussen de asperges in gelijk stukken, pel en snijd de rode ui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Meng de asperges met de rode ui, het ei, de peterselie, de yoghurt-mayonaise en de kwark en breng op smaak met peper.
7. Verdeel de fish and chips met aspergesalade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2591 Kj
Calorieën
617 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
37 gram