
Bloemkoolsoep met 'pizza'
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
500 g bloemkool, in roosjes
2 groentebouillonblokjes
250 g broccoli, in kleine roosjes
4 spelt broodjes (afbak)
8 el sugo basilico (potje 350 g, Bio+)
150 g mini mozzarella
16 blaadjes verse basilicum (plantje, biologisch)
EXTRA staafmixer
Bereidingswijze
Doe de bloemkoolroosjes in een soeppan en schenk er 1 liter water bij. Breng aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en wat peper en kook de bloemkool in 15 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen de broccoliroosjes in een pan water in 4 min. beetgaar.
Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Verdeel de pastasaus over de broodjes. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel ze over de broodjes. Zet de ‘pizzaatjes’ ± 7 min. in de oven.
Voeg de broccoli toe aan de soeppan en pureer alles met de staafmixer. Voeg wat kokend water toe als hij te dik is. Bestrooi de pizzaatjes met de basilicum.
Variatietip!
Je kunt de overgebleven groente de volgende dag met wat olijfolie op een bakplaat in de oven roosteren. Eventueel aanvullen met wortel of pastinaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
18 gram