
Blauwe bessen crumbletaart met noten
12 pers.
ca. 70 min
Hollands
Ingrediënten
200 g poedersuiker
1 tl bakpoeder
450 g bloem
snufje zout
1 citroen
225 g ongezouten roomboter
1 ei
250 g blauwe bessen (vers of diepvries)
50 g kristalsuiker
2 tl maizena
50 g amandelen
50 g pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek een vierkante ovenschaal van 20 bij 20 centimeter met bakpapier.
Was de citroen, rasp en pers hem uit. Meng de poedersuiker met het bakpoeder, bloem, zout en citroenrasp.
Snijd de ongezouten roomboter met het ei in blokjes en snijd met twee messen door het bloemmengsel, zodat je een soort kruimeldeeg krijgt. Verdeel twee-derde van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de blauwe bessen met het citroensap, kristalsuiker en maizena. Verdeel over het deeg.
Hak de amandelen en pecannoten grof en meng door het resterende deeg.
Verkruimel dit over de blauwe bessen en bak 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd in porties.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
416 kcal
Meer recepten in de categorie