
Biefroerbak met groene asperges en peultjes
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
500 g groene asperges
3 el sojasaus
2 tl honing
sap van 1 limoen
2 el zonnebloemolie
400 g Blonde d’Aquitaine biefstuk, in reepjes
1 bakje peultjes (150 g)
4 el koriander, grofgehakt
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm.
Meng voor de woksaus de sojasaus met de honing en het limoensap.
Verhit in een wok de olie. Bak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Schep het vlees uit de wok.
Bak de aspergestukjes 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak de groenten in nog 4 minuten knapperig gaar.
Schep de biefreepjes met de woksaus erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de biefroerbak op de rijst en bestrooi met de koriander.
Variatietip!
Voor 2 personen: Halveer de hoeveelheid ingrediënten: gebruik 200 gram asperges en een heel bakje peultjes. Maak een roerbaksaus van 2 el sojasaus en 1 tl honing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
32 gram