
Aspergesoep met zalmtartaar
Brunch
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
1 verspakket voor aspergesoep
2 el olijfolie
1 tl water
1 tl kerrie
200 g gerookte Noorse zalm
1 sjalot
1 el crème fraîche
3 takjes dille
Keukenmateriaal: staafmixer
Bereidingswijze
Bereid de aspergesoep met de olijfolie en de kerrie volgens de aanwijzingen op het pakket.
Snijd intussen de zalmfilet in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de crème fraîche door de zalmblokjes. Breng de zalmtartaar op smaak met zout en peper.
Schep de zalmtartaar in het midden van 4 diepe borden. Gebruik eventueel een kookring. Hak de dille grof.
Schep de soep voorzichtig rondom de zalmtartaar. Garneer de zalmtartaar met de grof gehakte dille.
Variatietip
Lekker makkelijk, gebruik de Feestelijk PLUS kant en klare zalmtartaar. Of vervang de helft van de gerookte zalmfilet door blokjes gekookt ei.