
Aspergesoep met aardappelkaantjes en coburgerham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
56.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Asperges
1 stuk Kippenbouillonblokje
3 stuks Eieren
1 bosje Peterselie
100 gram Voorgekookte aardappels
30 gram Roomboter
30 gram Bloem
100 gram Coburgerham
4 stuks Rozenbol
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en verwijder de houtige uiteindes. Snijd de asperges in stukjes en doe samen met de schillen, uiteindes en het bouillonblokje in een pan met 1 liter water. Breng het water aan de kook en kook 20 minuten.
2. Kook gedurende 8 minuten de eieren mee en laat schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd fijn. Hak ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Zet apart.
3. Snijd de aardappels in hele kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter. Verwarm een koekenpan met een laag zonnebloemolie van 2 centimeter hoog. Frituur hierin de aardappelblokjes gedurende 2-3 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal de aardappelkaantjes uit de olie met een draadspaan of vergietlepel en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezout.
4. Haal de schillen en uiteindes uit de aspergepan en gooi weg. Zeef nu de bouillon: vang het vocht op in een pan of kom, en leg de aspergestukjes apart. Verwarm een soeppan op laag vuur met de boter en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer goed gedurende een paar minuten.
5. Giet een scheut van de bouillon bij het botermengsel en roer goed met een garde. Voeg in delen de resterende bouillon toe tot je een gladde, gebonden soep hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Schep de soep in vier kommen of diepe borden. Verdeel er de aspergestukjes over en garneer met de coburgerham, gesneden ei, peterselie en aardappelkaantjes. Serveer direct met de rozenbollen ernaast.
Meer recepten in de categorie