
Aspergesalade met gerookte zalm en salsa verde
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
56.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Asperges
750 gram Vastkokende aardappelen
400 gram Tuinboontjes uit de diepvries
1 bosje Peterselie
1 bosje Dille
1 bosje Bieslook
1 Teen Knoflook
1 stuk Citroen
200 gram Gerookte Noorse zalm
85 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Schil de asperges, verwijder de houtige uiteindes en doe in een pan met water, een snuf zout en suiker. Breng het water met een deksel op de pan aan de kook en laat 10-15 minuten koken afhankelijk van de dikte. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.
2. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 3 x 3 centimeter. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen. Verwarm ondertussen nog een pan met water en kook hierin de tuinbonen gedurende 4-5 minuten. Giet af en zet apart.
3. Hak ondertussen de kruiden en knoflook fijn. Meng met een eetlepel citroensap, twee theelepels citroenrasp en vier eetlepels extra vierge olijfolie. Zet 3 eetlepels van de salsa apart en meng de rest door de aardappelblokjes.
4. Scheur de zalm in grove stukken. Snijd de asperges in stukken van 4 centimeter lang. Verdeel de veldsla over vier borden en breng op smaak met een beetje olijfolie. Verdeel er de aardappelblokjes, asperges, tuinbonen en zalm over. Garneer met de resterende salsa.
Meer recepten in de categorie