
Asperges op traditionele wijze met kaassaus
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak(je) Knorr kaassaus voor groente
4 stuk(ken) eieren
1 stuk(ken) geroosterd brood
1 pot(ten) peper
1 bos(je) peterselie
4 el PLUS slagroom
1 pot(ten) zout
2 kg verse asperges
200 g gekookte ham (in blokjes gesneden)
Bereidingswijze
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar het eind. Snijd de harde uiteinden eraf.
Kook de asperges vervolgens 7-8 minuten in water met wat zout. In het vocht af laten koelen.
Kook in de tussentijd de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in blokjes.
Was de peterselie en hak fijn.
Meng het ei met de ham en de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking maar gebruik i.p.v. water, aspergevocht. Maak de saus af met de slagroom.
Leg de asperges op het bord en strooi er het ham, ei en peterselie mengsel overheen. Serveer de saus en het geroosterd brood er los bij.
Variatietip!
Wijntip: Jean Rosen Pinot Blanc
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
431 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
28 gram