
Asperges a la Flamande
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
90.30 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Asperges
6 stuks Eieren
200 gram Roomboter
600 gram Aardappelen
1 bosje Krulpeterselie
1 stuk Citroen
200 gram Franse ham
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de uiteindes. Doe de schillen en kontjes in een brede pan en leg hierop de asperges. Overgiet met koud water zodat ze ruim onderwater staan.
2. Voeg een snuf zout en suiker toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat de asperges ongeveer 20 minuten koken. Kook ondertussen de eieren in dezelfde pan in acht minuten gaar en laat schrikken onder koud water. Verwarm de aardappelen 15 minuten in de oven.
3. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak fijn met een scherp mes of eiersnijder. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Hak de peterselie fijn. Laat de asperges uitlekken op een schone theedoek en leg op een grote schaal.
4. Meng de helft van de boter door de gehakte eieren. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en –sap. Verdeel het eimengsel over de asperges en overgiet met de rest van de boter. Serveer met de ham en de aardappeltjes.
Meer recepten in de categorie