
Aspergequiches met ham en ei
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
500 gram PLUS groene asperges
4 snoepkomkommers
2 ontdooide plakjes hartig taartdeeg
4 plakjes PLUS slagersachterham in repen
4 eieren
100 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS)
3½ eetlepel fijngesneden bieslook
1½ eetlepel bieslook
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van 500 gram PLUS groene asperges af. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en kook ze 5 min. in gezouten water. Giet de aspergestukjes af en spoel ze koud.
2 Snijd intussen 4 snoepkomkommers in de lengte in dunne plakjes. Leg telkens 2 ontdooide plakjes hartig taartdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit ter grootte van het ovenschaaltje en bekleed de ovenschaaltjes ermee.
3 Snijd 4 plakjes PLUS slagersachterham in repen er verdeel de aspergestukjes erover. Klop 4 eieren met 100 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS) en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer er 3½ eetlepel fijngesneden bieslook door.
4 Schenk het eimengsel bij de asperges in de schaaltjes en strijk een beetje van het ei over de deegrandjes. Rol de plakjes komkommer op en verdeel ze over de schaaltjes. Bak ze 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en laat de quiches in nog 15 min. gaar bakken. Laat ze iets afkoelen, bestrooi met 1½ eetlepel bieslook.
Meer recepten in de categorie