
Aspergepasta met gegrilde halloumi
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
500 g Hollandse AA witte asperges
300 g tagliatelle
½ citroen (biologisch), uitgeperst
250 g halloumi
2 el olijfolie
60 g walnoten
1 teen knoflook
60 g oude kaas
75 ml appelsap
75 ml room
30 g rucola
15 g verse dille
Bereidingswijze
Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Schil de asperges, snij 1 cm van de onderkant af. Gebruik daarna de dunschiller om over de lengte van de asperges linten te trekken. Zorg ervoor dat de linten tagliatelle dikte hebben. Breng de asperges op smaak met het sap van de halve citroen en eventueel zout.
Snij de halloumi in plakken van 1 cm. Verhit een koekenpan of grillpan. Besprenkel de halloumi met een eetlepel olijfolie. Grill de halloumi 2 min. aan elke kant.
Rooster ook de walnoten erbij in de pan. Hou ze in beweging en zorg dat ze licht kleuren. Bestrooi eventueel met zout. Pel de teen knoflook en snij fijn. Rasp de kaas.
Verwarm een steelpannetje met 1 el olijfolie en fruit de knoflook. Blus af met appelsap en voeg de room toe. Laat ± 10 min. inkoken, totdat je de helft over hebt. Voeg dan de oude kaas toe en laat al roerend smelten.
Meng de pasta met de rauwe aspergelinten en roer de saus erdoor, waardoor de aspergelinten garen. Garneer met de rucola, halloumi en walnoten. Snij de dille fijn en strooi over de pasta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
900 kcal
Vetten
50 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
35 gram