
Aspergepakketjes met kabeljauwhaas en citroenkrieltjes
Diner
4 pers.
ca. 65 min
Hollands
Ingrediënten
12 witte asperges
1 sjalot
2 schalen kabeljauwhaas (à 260 g)
200 ml droge witte wijn
1 bakje kruidenboter (100 g)|
1 schaal ovenmix krieltjes (Feestelijk PLUS, 500 g)
1 citroen
3 takjes dille
Keukenmateriaal: aluminiumfolie, bakplaat
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd het houtachtige stukje van het uiteinde. Kook de asperges in water met zout in 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Schep de krieltjes om met 3 el olijfolie (de kruidenmix wordt niet gebruikt). Rooster ze in de voorverwarmde oven in 35-40 min. gaar.
Snipper de sjalot. Strooi de sjalot in het midden op 4 vellen aluminiumfolie. Leg de asperges op de sjalot.
Leg de kabeljauwhaasjes op de asperges. Verdeel 75 g kruidenboter erover. Vouw de folie iets omhoog en schenk de wijn erbij. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht en leg ze op de bakplaat.
Schuif de vispakketjes halverwege de oventijd bij de krieltjes en bak ze in 15-20 min. gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Hak de dille fijn.
Schep de krieltjes uit de oven om met de laatste 25 g kruidenboter, de citroenrasp, de fijngehakte dille en zout naar smaak.
Leg de aspergepakketjes op 4 borden. Serveer met de citroen-dillekrieltjes.
Variatietip
Zonder vis? Vervang de kabeljauwhaas door kipfilet of kastanjechampignons.